Hvad er søgemaskineoptimering, og hvordan får du mest ud af det?

Når emnet falder på online marketing i dag, kan du næsten ikke undgå at høre begreberne søgeoptimering, SEO, eller linkbuilding. Men hvad betyder alle disse egentlig, og hvordan fungerer de? Læs mere her, om hvad SEO er, hvordan linkbuilding virker, og om det er noget, din virksomhed kan få gavn af som en del af jeres online marketing strategi.
Per Asmussen
Stifter af AsmussenOnline

Hvad er SEO?

Stort set alle, som driver forretning i dag, er klar over at det helt store marked findes på internettet. Det er her, du har mulighed for at nå en langt større målgruppe, end den der findes i dit nærområde.

HVad er seo?

Siden dette gik op for forretningsdrivende verden over, har udfordringen været at knække koden til, hvordan man bedst muligt optimere sin virksomheds synlighed og salg online. Derigennem opstod søgemaskineoptimering, eller SEO (Search Engine Optimization).

Hvad er seo?

SEO er kort fortalt metoden bag, hvordan du forbedrer din synlighed gennem søgemaskiner (typisk Google). Det vil sige, at din virksomhed, produkt eller service bliver vist, når forbrugere søger efter nøgleord, der passer på din forretning. 

HVad er seo?

SEO er kort fortalt metoden bag, hvordan du forbedrer din synlighed gennem søgemaskiner (typisk Google). Det vil sige, at din virksomhed, produkt eller service bliver vist, når forbrugere søger efter nøgleord, der passer på din forretning. 

Linkbuilding

Linkbuilding kan hjælpe dig og din virksomhed, her er lidt info omkring linkbuilding, og hvilke fordele det kan have for din forretning.

Ekstern linkbuilding

Ekstern linkbuilding betyder, at andre linker fra deres side til din side. Du kan derfor forestille dig et link til din side som en anbefaling. Og jo flere anbefalinger du har, desto bedre anser Google (eller andre søgemaskiner) dig til at være.

Men det kan ikke bare være hvem som helst, der linker til dig – så nemt er det ikke. De links som virkelig betyder noget for dig, skal komme fra sider, der også handler om det, de linker til. Det nytter altså ikke noget, at der kommer et link fra en side om økologisk landbrug, hvis du sælger telefonabonnementer. Men derimod ville et link fra en side, der omhandler forbrug og teknologi passe rigtig fint.

Det andet, du skal være opmærksom på, er at det eksterne link til din side, gerne skal komme fra samme land som din egen side. Kort sagt tæller det bare mere og giver dig flere point i SEO-kapløbet.

Det sidste du skal være opmærksom på, er at de sider som linker til dig, gerne selv skal have en god placering på søgemaskinerne. Det giver nemlig flere point, når pålidelige kilder linker til dig – så smitter pålideligheden nemlig af.

Der findes både det, som kaldes naturlige links (hvor andre sider har fundet din side og selv vælger at linke til den, fordi de synes, du gør det godt) eller byggede links (som du har konstrueret – dvs. bedt nogen om at lave – fx en blogger eller nogen du samarbejder med på anden vis).

Kort fortalt så er linkbuilding det, der i sidste ende kan være med til at skabe trafik på din side: Både indkommende trafik (ekstern linkbuilding), men også trafik rundt på din side(intern linkbuilding) samt at det er vigtigt ift. SEO helt generelt.

Der findes tre forskellige former for linkbuilding, som kort gennemgås herunder.

Intern linkbuilding

Intern linkbuilding er links, du bygger mellem siderne på din hjemmeside, og er med til at dine besøgende får mest muligt ud af din side. Hvis du har en side om at vælge det rigtige mobilabonnement, kan du derfor med fordel linke til en tidligere side, du har skrevet, som omhandler mobilabonnementer og -priser på rejser i udlandet.

Denne form for linkbuilding er både god service for dine kunder og holder dem længere tid på din side – win win! Og det er noget Google lægger mærke til.

Udgående linkbuilding

Den udgående linkbuilding er, som navnet antyder, links som udgår fra din side til andre sider. Med denne form for linkbuilding kan du gøre dine kunder opmærksom på sider, der ligner din eller har info, som er gavnligt for dine kunder.

Når du gør dette, signalerer du til søgemaskinerne, at du er en god og pålidelig ressource, og dette gør derfor din egen placering bedre.

Du skal dog være opmærksom på helst ikke at linke til sider, som er i konkurrence med dig – så leder du nemlig bare kunderne ud af din forretning.

Begynd dit samarbejde, og bliv stærkere på linkbuilding

Er det noget for dig?

Linkbuilding er en rigtig god måde at styrke din SEO på. Og som du kan læse her, behøver det slet ikke være så langhåret og besværligt. Meget af det kan du selv stå for, og resten (eller det hele, hvis du hellere vil bruge din tid anderledes) kan du få professionel og kyndig hjælp til.

SEO er en ideel måde at forbedre din online marketing strategi, og er relevant for alle, der er i gang med eller overvejer at drive forretning på nettet.

Asmussen Online

Luk menu